DMS, SaaS, Cloud Computing

Imi plac jocurile de cuvinte. Imi aduc aminte de copilarie cand ne prosteam cu acel joc putin stupid, dar amuzant denumit ‘Fazan’ . Sau cand vroiam sa ne ‘dam’  intelectuali, ne confruntam in ‘Scrable’. Dar cand vine vorba de tehnologie parca imi sta mintea in loc si ma simt depasita. Procesor Intel Dual sau Dual, Giga Hertzi, Mega, Mega de Ram, Cloud Computing, SaaS – Software as a Service, DMS – Document Management System, interfata web, Cloud Computing, ERP, CRM. De multe ori incep sa ma indoiesc de capacitatea mea intelectuala.

Asa ca incerc sa ma concentrez si reusesc sa arunc o privire  in spatele cuvintelor. Pentru ca am o companie de organizat, gestionat, condus si trebuie sa aiba neaparat profit. Ma gandesc cum m-as descurca fara procesoare, internet, e-mail, DMS, Cloud Computing sau SaaS. Nu m-as descurca! Ma rog, m-as descurca cumva, dar termenii competitivitate si eficienta mi-ar fi straini.

Nu suntem supereroi si avem nevoie de ajutor in gestionarea si organizarea tuturor informatiilor si documentelor necesare activitatii noastre. Si atunci trebuie sa introducem in vocabularul curent cateva cuvinte noi:

DMS – Management Electronic al Documentelor –  cea mai simpla metoda de a  edita, cauta, arhiva orice document.

– tehnologia Cloud Computing permite accesul instant de oriunde si oricand la toate aceste documente.

– daca ii alaturam si o solutie SaaS – Software as a Service – accesul instant la documente se va face cu economie de resurse si tehnologie.

Angajatii mei nu sunt genii in informatica si nici nu trebuie sa fie. Serviciile enumerate mai sus vin la pachet cu Suportul Tehnic, iar accesul in aplicatie este deja securizat. In ceea ce priveste organizarea activitatii totul este mai simplu. Am incetat sa ma ingrjorez pentru lipsa de spatiu din birou. De asemenea, workflow-ul prestabilit al documentelor asigura o buna organizare a activitatii companiei.

Sa nu ne lasam infranti de cuvinte si “englezisme”! Tehnologia nu stie sa dea nume frumoase! Dar solutiile ascunse sub aceste nume asigura competivitatea, eficienta si profitabilitate afacerilor noastre.